Чапкънов се срина заради сина - банков обирджия

Новини
09:09 - 17 Февруари 2020
6846
Чапкънов се срина заради сина - банков обирджия

Скулпторът Георги Чапкънов се поболя след шокиращия арест на най-малкия му син Константин, който бе задържан онзи ден за обир на банка в центъра на София с пластмасов пистолет.

„Вдигнах високо кръвно заради тази история. Вече не ми се живее, съществувам само, за да направя паметника на Васил Левски, само това ме крепи. После нека Господ ме прибере”, казва Чапа пред в. „България днес”. Скулпторът разкрива, че най-малкия му син, който все още е в ареста заради обира на 12 хиляди лева от банка, е изключително талантлив и че от години му помага в работата.

Със сина си Константин Чапа планирал да сътвори паметника на Васил Левски. След задържането му и обвиненията във въоръжен грабеж не е ясно дали наследникът на Чапкънов ще е в състояние да работи по последния голям проект на баща си. Паметникът трябва да бъде поставен в Троян.

„Константин прие много тежко загубата на майка си Снежа, която ни напусна през 2014 г. Ако тя беше жива, ех, само ако беше жива, това нямаше да се случи...”, съкрушен е големия скулптор на България.

Преди дни от прокуратурата разкриха, че са заловили Константин Чапкънов заради оставените следи от него и прозиращия чорапогащник върху главата му. 34-годишния син на Георги Чапкънов страда от параноидна шизофрения и заради това може да отърве затвора.