Чарлз III изгубил вкуса си

Според медиците това е страничен ефект на химиотерапията

Новини
22:03 - 14 Май 2024
35073
Чарлз III изгубил вкуса си

Британският крал Чарлз III е изгубил усещането си за вкус, докато се е подлагал на химиотерапия в борбата си срещу неназована форма на рак. Необичайният страничен ефект разкри самият той в емоционален разговор с ветерана от британската армия Арън Мапълбек в понеделник, съобщи “Дейли Мейл”.

Двамата се срещнаха по време на посещение в Музея на армейските полети в Мидъл Уолоп, Хемпшир. Преди седмици Чарлз III възобнови публичните си изяви почти три месеца след като стана ясно, че страда от коварно заболяване.

В разговора си Мапълбек, който е боледувал от рак на тестисите, първи признава на монарха, че миналата година е бил подложен на химиотерапия и е загубил усещането си за вкус.

Тогава кралят разкри, че на него също му се е случвало.

Бъкингамският дворец все още не е потвърдил подробности за лечението на 75-годишния монарх, като засега кралските служители казаха само, че той се лекува от неназована форма на рак.

По-рано Чарлз III пристигна с хеликоптер в Музея на армейските полети в Мидъл Уолоп, за да отстъпи голямо свое военно звание на своя престолонаследник, сина си Уилям.

Монархът му връчи престижната позиция на почетен полковник на Военновъздушния корпус на армията - длъжност, която самият той заемаше в продължение на 31 г.

Освен това Уилям пое командването и на бившия полк на по-малкия си брат принц Хари - 662-а ескадрила.

Принц Хари е служил в полка като пилот на хеликоптер “Апачи” в Афганистан.

Преди да вземе решение да се оттегли от кралските си задължения през 2020 г., се смяташе, че именно той би поел ролята.