Чашката отказала сина на Гиби от хокея

Футболната легенда Божидар Искренов прави долари като шофьор на камион

Спорт
16:37 - 29 Юли 2019
12831
Чашката отказала сина на Гиби от хокея

Георги Искренов, синът на футболната легенда Божидар Искренов – Гибона, май е тръгнал по стъпките на славния си баща. Наши емигранти в САЩ съобщиха, че Гиби – младши напоследък сериозно е почнал да посръбва.

Това била една от причините Жорко да спре да играе хокей на лед. Само допреди година и половина Искренов - джуниър се състезаваше в една от по-ниските дивизии в Америка, а освен това играеше и за националния отбор на България. Само че чашката се оказала по-силна, и 29-годишният Искренов оставил кънките и стика.

Искренови - баща и син, с по чашка в ръка                                                         Снимки: facebook

Алкохолните му залитания хич не се харесвали на майка му Алина, която в края на миналата година прибра при себе си във Вашингтон и бащата Божидар. Той потърси приют при нея, след като се разведе с досегашната си съпруга – треньорката по художествена гимнастика Кремена. След раздялата бившата госпожа Искренова каза, че няма сили да се бори повече с перманентното пиене на прочутия си съпруг. Останал без жена и затънал в кредити, Гиби отиде да живее при Алина в Щатите. Тя е първата му съпруга, известна още като стюардесата от календара на БГА „Балкан“ през 80-те години. Двамата с Искренов имат и щерка Настася, която е щастливо омъжена в Тексас.

„Алина се е почудила какво да прави с Гибона и сина им. Добре, че има спестени пари и голяма къща във Вашингтон, където да живеят“, разправят от българската колония в столицата на САЩ. Синята легенда обаче не стоял със скръстени ръце, а вече си е намерил работа като шофьор на камион в една от големите куриерски фирми. Гиби разнасял по цял ден пратки, и така докарвал по някой долар в семейния бюджет.  

Семейна снимка за спомен от сватбата на Настася