Чавдар Костов: Нямаше как да директно да премина от Левски в ЦСКА

Спорт
12:09 - 11 Август 2022
979
Чавдар Костов: Нямаше как да директно да премина от Левски в ЦСКА

Капитанът на мъжкия национален отбор по баскетбол Чавдар Костов разкри каква е атмосферата в тима преди предстоящото Европейско първенство в Грузия (1-18 септември) и сподели причините за отказа да облече екипа на ЦСКА в НБЛ през следващия сезон.

„Със сигурност не трябва да има напрежение в момчетата. Трябва да има желание за игра, желание да покажат най-доброто от себе си и се надявам да го покажем. Просто трябва да се забавляваме. Все пак не играем всяка година на Европейско първенство. Трябва да отидем доста спокойни и концентрирани“, смята Костов.

Той коментира и липсата на звездата на тима Александър Везенков и какви са новините около контузения Йордан Минчев.

„Лично на мен не ми се отразява. Както каза и треньорът – тук сме се събрали, за да свършим някаква работа. Ние не гледаме кой липсва, кой ще дойде, дали няма да дойде някой. Тези момчета, които са тук са на 100% отдадени в тренировките и се надявам да си свършим работата, за която сме дошли да вършим тук.

Говорих с Данчо, засега възстановяването върви добре. Личното негово мнение е, че най-вероятно няма да успее да се включи към отбора. Надявам се да се възстанови напълно и да е готов за следващия сезон. Това как ще компенсираме неговата липса зависи от момчетата, които са на неговата позиция“, разкри опитният баскетболист.

Капитанът на „лъвовете“ не успя да отличи само един отбор като „най-неприятен“ съперник на ЕвроБаскет 2022.

„Всички отбори са доста добри. Ще играят всички звезди, почти всички отбори имат натурализирани американци. Отборите са на много високо ниво, радвам се, че и ние сме там и се надявам да покажем една добра игра.

По-младите се вълнуват. Като цяло един такъв форум за тях е вълнение със сигурност понеже вече го смениха на четири години и не се знае кога ще ни бъде следващото Европейско. Надявам се да покажат най-доброто от себе си“, заяви пред Спортал баскетболистът.

Не пропуснахме и темата за ЦСКА, от където 34-годишният баскетболист имаше оферта, но отказа.

„Имах разговор с г-н Барчовски на тази тема. Той със сигурност ме искаше в отбора, но както му казах и на него просто вътрешно няма как да направя този трансфер от Левски в ЦСКА. Все пак аз съм започнал от Левски, юноша съм на Левски, играл съм и в мъжкия отбор вече 4-5 години и по някакъв начин съм обвързан с този клуб. Тези две имена просто се „бият“. Няма как от единия в другия отбор. Аз лично не мога да го направя. Други играчи са го правили, но аз лично не мога“, категоричен е той.