Чави започна с промените, върна известен лекар

Спорт
14:43 - 08 Ноември 2021
1175
Чави започна с промените, върна известен лекар

Ръководството на Барселона и новият треньор Чави са недоволни от работата на медицинския щаб на клуба, съобщават повечето испански медии на днешните си страници. Една от основните причини е многото контузии, както и дългите срокове за възстановяване на играчите.

В момента в лазарета на каталунците има цели 11 играчи, а от тях седем са с мускулни контузии. Това са Педри, Усман Дембеле, Сержи Роберто, Пике, Ансу Фати и Нико Гонсалес. Серхио Агуеро има проблеми със сърцето и ще отсъства минимум три месеца, Мартин Брайтуайт все още се възстановява от операция на коляното, а Сержиньо Дест има болки в гърба.

Именно всички тези проблеми с травми са наложили решението за промени в медицинския щаб и завръщането на добре познато лице - Рикард Пруна. Той е дългогодишен служител на клуба и се познава отлично с Чави, по чията покана именно ще се завърне на “Камп Ноу”.

Новият наставник е искал да има пълно доверие на медицинския щаб и заради това е поставил условия на Жоан Лапорта за завръщането на Пруна, който бе освободен през 2020-а година. Вчера излезе информация, че главния физиотерапевт на клуба Хуанхо Брау се разделя с мъжкия тим на каталунците.