Чеферин: Има малък шанс полуфиналите в Шампионската лига да не се играят

Флорентино Перес иска президент, който му се подчинява, заяви шефът на УЕФА

Спорт
16:16 - 22 Април 2021
2006
Чеферин: Има малък шанс полуфиналите в Шампионската лига да не се играят

Президентът на УЕФА Александър Чеферин за пореден път се изказа по темата на последните няколко дни свързана с обявеното в неделя вечер създаване на Европейска Суперлига, което обаче просъщестува само 48 часа, за да се разпадне във вторник вечер.

Тогава първо напуснаха шестте английски клуба участници, а впоследствие бяха последвани и от останалите, за да останат единствено Реал Мадрид и Барселона към този момент, които не са обявили оттегляне от проекта.

Словенецът заяви, че има много малък шанс полуфинала от Шампионската лига между мадридчани и Челси, който трябва да се състои през тази седмица, да не бъде проведен, но в бъдеще това може да се промени, като по този начин за пореден път намекна, че в УЕФА продължават да обмислят някакъв род наказания за инициаторите на Суперлигата.

“Ключовото е, че този сезон вече е стартирал и телевизиите ще дойдат при нас и ще искат да ги обезщетим, ако не се играят полуфиналите. За това има относително малък шанс да не се проведат плануваните за следващата седмица мачове. Това обаче може да се промени в бъдеще,” заяви шефът на европейската футболна централа. 

След това той коментира лично Флорентино Перез, който на няколко пъти се изказа не особено ласкаво за Чеферин. 

“Това е особено стимулиращо за мен да остана. Той иска президент, който се подчинява на всичко, което каже, който го слуша и прави каквото иска. Аз мисля и правя нещата за доброто на европейския и световния футбол,” заяви словенецът по повод президента на Реал Мадрид.