Чегъртането в "Пирогов" не спира, изгониха главната сестра

Освободени са ключови фигури, кадри от информационните системи и счетоводството

Новини
18:26 - 28 Юли 2021
6544
Чегъртането в "Пирогов" не спира, изгониха главната сестра

Новото ръководство в "Пирогов" вече е направило първите си рокади. Промените са достигнали до високите етажи като вече е сменена главната медицинска сестра на здравното заведение - Цветелина Евтимова, научи БЛИЦ от свои източници.

Освен това са освободени и ключови фигури, които отговарят за сигурността, информационни системи и счетоводството в здравното заведение.

Припомняме, че скандалът с болницата започна, след като служебният министър д-р Стойчо Кацаров уволни вече бившият шеф на "Пирогов" проф. Асен Балтов. Като причина за решението си служебният министър изтъкна, че в болницата е имало над 400 пациенти-фантоми по време на пандемията от коронавирус, а и той е един от тях.

Последва вълна от недоволство на лекарите от "Пирогов", като те излязоха на протест в защита на проф. Балтов. Техните искания бяха за оставката на здравния министър Стойчо Кацаров и управителя на Здравната каса проф. Петко Салчев.

Няколко дни след това в здравното министерство се срещнаха представители на "Пирогов" и Българския лекарски съюз. След срещата бе съобщено, че е постигнато съгласие по 4 въпроса, като двете страни изразили съжаление за обидните престрелки и напежението, като взаимно се съгласили, че са нужни здравни реформи.