Чехия инкасира само гол от Германия

Нидерландия и Италия завършиха наравно 1:1

Спорт
11:50 - 12 Ноември 2020
1417
Чехия инкасира само гол от Германия

Германия надви като домакин Чехия с минималното 1:0 в контрола, която Йоаким Льов използва за експерименти преди мачовете от Лигата на нациите срещу Украйна и Испания. Единственото попадение в срещата бе дело на Лука Валдшмид в 13-ата минута.

Любопитно е, че в приятелската среща за Бундестима сред стартовите 11 на терена излязоха дебютантите Боте Баку и Филип Макс, играчи съответно на Волфсбург и ПСВ. Капитан беше Илкай Гюндоган, който изненадващо започна като титуляр, но бе заменен в началото на второто полувреме.

Играчите на Йоаким Льов владееха топката през 58% от времето и отправиха 8 изстрела във вратата на съперника си, докато гостите записаха 5 точни удара .

Следващите сблъсъци на Чехия са срещу Израел и Словакия в Лигата на нациите.

Нидерландия и Италия завършиха наравно 1:1 в приятелски мач на "Йохан Кройф Арена" в Амстердам.

Гостите от Испания започаха по-активно двубоя. Още в 19-ата минута тимът дори успя да открие резултата. Алваро Мората изведе по чудесен начин Серджио Каналес. Той пое топката е с левия крак преодоля вратаря на нидерландците Марко Бизот.

Нидерландия обаче отговори на удара. Това стана само две минути след почивката. Жоржиньо Вайналдум центрира с левия крак. Двама души от домакините се разминаха с топката. Тя стигна до непокрития Дони Ван дер Беек, който от воле изравни резултата.

За Нидерландия предстоят мачове от Лигата на нациите срещу Босна и Полша. Испанците пък очакват двубоите с Швейцария и Германия.

В този двубоя за испанците почивка получиха Серхио Бускетс и Серхио Рамос. Вратарят Давид Де Хея също остана резерва.