Челси е по-близо до финала, но Реал не е казал последната си дума

Спорт
07:40 - 05 Май 2021
1756
Челси е по-близо до финала, но Реал не е казал последната си дума

Днес Челси и Реал Мадрид ще определят втория финалист през този сезон в Шампионската лига, след като снощи Манчестър Сити си подпечата визите за Истанбул.

 В първия двубой в Мадрид сблъсъкът приключи 1:1, което дава леко предимство на лондончани, защото като днес и 0:0 ще ги класира за финала в турския мегаполис. Срещу тях обаче е най-успешният отбор в турнира. "Кралския клуб" през годините е доказвал, че когато ножът опре до кокала, показва найд-доброто от себе си и се измъква от сложни ситуации.

Домакините гонят трети финал на най-престижния европейски клубен турнир историята си. През 2008 година загубиха с дузпи от Манчестър Юнайтед на "Лужники" в Москва, а през 2012 година триумфираха в Мюнхен срещу Байерн отново след наказателни удари.


Успоредно с това "белия балет" e на крачка от 17-ти си финал. Възпитаниците на Зинедин Зидан има цели 13 купи във витрината си, като последните 3 от тях са спечелени под ръководството на световния шампион.

Това ще е едва 5-ти двубой между двата състава в евротурнирите. Досега англичаните нямат поражение от испанците, с които са се срещали основно във финални срещи.