Челси и Саутхемптън на 1/4-финал за Купата в Англия

Спорт
11:23 - 12 Февруари 2021
1252
Челси и Саутхемптън на 1/4-финал за Купата в Англия

Челси се наложи с минималното 1:0 като гост на Барнзли и по този начин се класира за четвъртфиналите на ФА Къп. Единственото попадение в срещата отбеляза Тами Ейбрахам, а той беше с още по-ключова роля за победата на „сините“.

Мениджърът на Челси Томас Тухел даде почивка на някои от своите титуляри с оглед натоварената програма на отбора.

Челси нямаше очакваното превъзходство, като дори през първото полувреме домакините стояха по-добре на терена и създадоха сериозни главоболия за отбраната на лондончани и Кепа Арисабалага.

Барнзли можеше да поведе в резултата в 11-ата минута, когато Калъм Бритън бе изпуснат от защитата на Челси и стреля, но ударът му бе отразен от Кепа Арисабалага.

Съдията Мартин Аткинсън подмина много спорна ситуация в 20-ата минута в наказателното поле на домакините. Тоби Сибик фаулира Тами Ейбрахам в наказателното поле на Барнзли, но Аткинсън прецени, че няма основание да свири дузпа. На мача не се използва системата ВАР, така че играта продължи.

Домакините направиха нов пропуск в 45-ата минута, когато след центриране в наказателното поле на Челси Калъм Бритън стреля с глава, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Кепа Арисабалага.

Калъм Хъдсън-Одой направи много добър пробив в 57-ата минута, когато преодоля трима играчи на Барнзли и стреля, но встрани от левия стълб на вратата на Колинс.

Пет минути по-късно след центриранеЕ в наказателното поле на домакините, Антонио Рюдигер стреля с глава, но встрани от десния стълб на вратата на Колинс.

Единственият гол в срещата падна в 64-ата минута, когато Челси организира скоростна атака. Рийс Джеймс бе изведен зад гърба на отбраната на Барнзли, след което подаде към Тами Ейбрахам, който не пропусна да вкара.

Ейбрахам бе отново в центъра на вниманието в 78-ата минута. След центриране в наказателното поле на Челси, Кепа Арисабала излезе неразчетено, а Золбауер стреля, прехвърляйки вратаря, но Тами Ейбрахам успя да изчисти от голлинията.

Челси на четвъртфиналите ще се изправи срещу Шефилд Юнайтед на „Стамфорд Бридж“.

Саутхeмптън също се класира за четвъртфиналите в турнира за купата на Футболната асоциация на Англия.

"Светците" се наложиха с 2:0 като гости срещу Уулвърхемптън след солидно представяне.

Гол на Дани Ингс четири минути след почивката даде аванс в полза на гостите. Ситуацията беше прегледана от видео асистент съдията заради съмнения за засада.

Превъзходството на Саутхемптън продължи и в 90-ата минута Стюърт Армстронг се разписа с премерен удар от наказателното поле.