Челси нашамари Тотнъм

Спорт
11:15 - 07 Ноември 2023
1835
Челси нашамари Тотнъм

Тотнъм допусна първо поражение във Висшата лига през този сезон, като отстъпи в домакинския си мач на Челси с 1:4. "Шпорите" завършиха с 9 души на терена след червени картони на Кристиан Ромеро и Дестъни Удоджи, а хеттрик за "сините" вкара младият им нападател Николас Джаксън.

Бившият мениджър на Тотнъм Маурисия Почетино (2014 - 2019) се завърна на терена на "шпорите" с успех начело на Челси.      

Тотнъм започна отлично мача, като Деян Кулушевски откри резултата още в шестата минута, чийто шут бе отклонен от гърба на Леви Колуил. Малко по-късно попадение на капитана на домакините Хюн-мин Сон бе отменено заради засада. Плеймейкърът на Тотнъм Джеймс Мадисън напусна терена с контузия, както и защитникът Мики ван де Вен, а Кристиан Ромеро получи директен червен картон.  

След това бе отменен и гол на Мойсес Кайседо за Челси заради почти невидима засада на сенегалеца Николас Джаксън. Коул Паркър изравни за "сините" от дузпа в 35-ата минута.

Проблемите за Тотнъм продължиха и след почивката с втори жълт картон на Дестъни Удоджи, който направи нарушение срещу Рахийм Стърлинг. Въпреки че бе с девет души на терена Тотнъм не се върна в глуха защита, а изтегли бранителите си по-напред и игра хазартно за успех. Между 75-ата и 91-ата минута Джаксън направи хеттрик за гостите, а "шпорите" имаха шанс при 1:2 да се върнат в мача.

Отборът обаче остана с 26 точки и остава на второто място в класирането след шампиона Манчестър Сити, който е с точка повече. Челси се изкачи до десета позиция.

"Невъзможно е да се анализира този мач, защото той се изплъзваше от контрола в много моменти. Разочарован съм от резултата, но съм горд с играчите. Те дадоха всичко и това е положителното, което ще запомним", коментира след загубата мениджърът на Тотнъм Анге Постекоглу пред Sky Sports.