Челси помогна на Ливърпул, отмъсти на Лестър за Купата

Знаменит обрат на Брайтън срещу шампиона Сити

Спорт
11:23 - 19 Май 2021
1326
Челси помогна на Ливърпул, отмъсти на Лестър за Купата

Челси взе реванш от Лестър за загубата на финала за Купата на ФА преди дни. Сините от Лондон победиха с 2:1 у дома и почти докоснаха мястото си в Шампионската лига през следващия сезон.

Загубата обаче постави Лисиците в ситуация, в която могат да пропуснат участие в най-комерсиалния футболен турнир за сметка на Ливърпул, които са с мач по-малко и държат съдбата в ръцете си.

Домакините бяха по-активни и след два незачетени гола отбелязаха две попадения и поведоха с 2:0. В началото на второто полувреме Антонио Рюдигер изведе Челси напред в резултата, а в 67-ата минута Жоржиньо вкара и втори гол от дузпа. Гостите от Лестър върнаха едно попадение чрез Ихеначо, но за повече силите им не стигнаха.

Спасилият се от изпадане Брайтън направи изключителен обрат от 0:2 до 3:2 срещу шампиона Манчестър Сити и спечели домакинството си от предпоследния 37-и кръг на Висшата лига.

Мачът не бе от значение и за двата тима. Гражданите вече си подсигуриха титлата, а Чайките спасението в елита.

Гостите от Манчестър поведоха с ранен гол на Илка Гюндоган, но в 10-ата минута останаха с човек по-малко. Директен червен картон получи Жоан Кансело.

В началото на втората част Манчестър Сити все пак удвои преднината си с гола на Фил Фодън, но Леандро Трусар, Адам Уебстър и Дан Бърн се разписаха в мрежата на шампионите за знаменития обрат.