Челси посече Реал за английски финал в Шампионската лига!

Спорт
00:01 - 06 Май 2021
3873
Челси посече Реал за английски финал в Шампионската лига!

Челси се класира за трети път в своята история за финал в Шампионската лига. Това се случи, след като „сините” от „Стамфорд Бридж” победиха с 2:0 гостуващия Реал Мадрид и с общ резултат 3:1 от двата полуфинала елиминираха испанския гранд от надпреварата.

Английският отбор изигра превъзходен мач, като не оставиха и за миг съмнение кой е по-добрият отбор в този дуел. Головете за хората на Томас Тухел се разпределиха в двете полувремена, като първо Тимо Вернер в 28-ата откри резултата, след като завърши на празна врата с глава след удар на Кай Хавертц в напречната греда, а в 85-ата Мейсън Маунт оформи крайния резултат, съкрушавайки Реал Мадрид напълно.

Кралете бяха напълно безпомощни при визитата си в Западен Лондон, като не успяха да противодействат по абсолютно никакъв начин на агресията при контрапресата, прилагана от Челси и сякаш логично напуснаха турнира, като надеждите на Реал за отличие през този сезон остават триумф в местната Ла Лига.

Също така Реал Мадрид за втора поредна година отпада от този турнир от английски отбор, след като през миналия сезон „лос бланкос” преклони глава пред Манчестър Сити.

Така финалният мач от турнира ще бъде изцяло английски. В последния мач от турнира спор ще си дадат Манчестър Сити и Челси, като „гражданите” във вторник вечер елиминираха Пари Сен Жермен и красивият трофей ще остане в Англия за следващия сезон.

Все още не е потвърдено, че този мач ще се играе в Истанбул, след като турският мегаполис бе отреден за „домакин”, като има вероятност английските клубове да спорят на митичния „Уембли” в следствие на пандемията от коронавирус