Челси счупи британския рекорд за най-много похарчени средства

Парите от лондончани са платени за един трансферен прозорец

Спорт
17:25 - 31 Август 2022
2308
Челси счупи британския рекорд за най-много похарчени средства

Челси обяви трансфера на Уесли Фофана, за когото лондончани ще платят 70 милиона паунда плюс още пет милиона под формата на бонуст. Французинът е шестото ново попълнение на "сините", които още преди да потвърдят привличането му бяха похарчили 193,1 милиона за нови футболисти.

Това означава, че общата сума, вложена в покупки през това лято, възлиза вече на повече от 263 милиона. Според "Сън" по този начин Челси чупи рекорда за най-много похарчени пари за един трансферен прозорец.

Сметката на "Дейли Мейл" е, че общата похарчена сума е малко по-ниска - 258,5 милиона, но изданието добавя, че до утре вечерта тя може да се увеличи, защото Челси все още работи по два трансфера - на Антъни Гордън от Евертън и на Пиер-Емерик Обамеянг от Барселона.

Според "Трансфермаркт" глобалният рекорд във футбола за най-висока похарчена сума в рамките на един прозорец все още се държи от Реал Мадрид, който през лятото на 2019 година вложи 325,5 милиона евро. Изглежда напълно възможно Челси да счупи и този рекорд до утре вечер, когато затваря прозорецът.