Челси склонили за нов наем на Лукаку

Пратиха 30-годишния нападател да тренира с младоците на сините

Спорт
17:59 - 25 Август 2023
3540
Челси склонили за нов наем на Лукаку

Ръководството на Челси вече е склонно да пусне Ромелу Лукаку под наем, само и само да успее да се отърве от белгиеца през следващата седмица, преди да затвори летния трансферен прозорец.

В началото на лятото от „Стамфорд Бридж“ категорично отказваха да преотстъпват отново нападателя, който през миналия сезон игра под наем в Интер.

„Нерадзурите“ искаха да задържат Лукаку, но след като разбраха, че той преговаря и с Ювентус, се отказаха от него. Челси пък не се договори с „бианконерите“ за размяна с доплащане с Влахович.

Самият играч пък отказва да ходи в Саудитска Арабия. Нито Челси, нито Лукаку обаче искат белгиецът да остане на „Стамфорд Бридж“ и затова от клуба са променили първоначалното си становище, информира „Ди Атлетик“.

В последните дни се заговори, че Тотнъм има интерес да вземе Лукаку под наем. Рома на Жозе Моуриньо също може да предприеме такъв ход в края на трансферния прозорец.

Все по-неблагоприятен става престоят на Ромелу Лукаку в Лондон. Футболистът на Челси все още не е говорил с новия мениджър на “сините” Маурисио Почетино след завръщането си от Интер, а сега дори бе пратен да тренира с гарнитурите на отбора до 21 години.

По-рано стана ясно, че 30-годишният футболист е отказал трансфер в саудитския Ал-Хилал, след което отклони възможностите за завръщане в Интер, с който спечели титлата в Италия преди два сезона.