Челси тресна и Евертън

Сините от Лондон се утвърдиха в Топ 4

Спорт
08:09 - 09 Март 2021
1940
Челси тресна и Евертън

Челси победи Евертън с 2:0 в мач от 27-ия кръг на Висшата лига, като по този начин сложи край на серията от три поредни успеха на "карамелите" в елита. Жоржиньо бе точен за лондончани от дузпа, докато Бен Годфри си отбеляза автогол.

След победата Челси събра 50 точки и се намира на четвърто място във временното класиране. Евертън са пети с 46.

В началните минути Челси бе доста по-активният тим на терена, като опитваше да създаде опасност пред вратата на съперника, но играчите на Томас Тухел така и не успяха стигнат до попадение. В крайна сметка лондончани поведоха в 31-ата минута. Маркос Алонсо намери Кай Хавертц. Германецът отклони топката технично, като тя се удари в Бен Годфри и влезе в мрежата на Пикфорд. В 41-ата минута Челси бе близо до втори гол. Маркос Алонсо се оказа на отлична позиция в наказателното поле и стреля, но топката бе избита от защитник на "карамелите".

След почивката домакините продължиха да натискат съперника си и в 51-ата минута Алонсо опита удар от разстояние, но Пикфорд изби в корнер със страхотно спасяване. Малко по-късно "сините" вкараха втори гол, но попадението на Кай Хавертц бе отменено заради игра с ръка. В 64-ата минута Челси стигна до втори гол. Джордан Пикфорд събори играч на лондончани в наказателното поле и съдията даде дузпа. Зад топката застана Жоржиньо, който с точен удар в левия ъгъл направи резултата 2:0.

В последните минути на срещата Челси можеше да стигне и до трети гол, но с пропуски се отличиха Тимо Вернер и Н'Голо Канте.