Ченгеджийница в Lupa.bg: Любомир Яков „нагласен“ за атентатор на Ива Митева

Куриози
13:30 - 07 Септември 2021
10940
Ченгеджийница в Lupa.bg: Любомир Яков „нагласен“ за атентатор на Ива Митева

26-годишният Любомир Яков, който бе арестуван и обвинен за отправената смъртоносна заплаха „Утре ще убия Ива Митева“, е „нагласен“, типичен случай на ченгесарщина. За мега скандала алармира пред Lupa.bg униформен източник от МВР-Стара Загора. Според него криминалистите, поели случая, първо трябва да докажат, че в 21,04 ч. на 2 септември, когато заплахата е изпратена по електронна поща, Любомир е бил в Града на липите.

„Всичко това е христоматиен пример за използване на един объркан човек в голямата политическа игра. Неслучайно дойде, след като Ива Митева реши, че промените в Закона за НСО минават на първо четене, а с тях Бойко Борисов, Цвета Караянчева и Иван Гешев остават без държавни гардове“, описа задкулисието топ ченгето пред Lupa.bg.

Стефка Костадинова напуска болницата на 19 януари 1995 г. след раждането на Любомир-младши. До нeя с бeбeто e Любомир-старши, а до тях Дамян – незаконният ѝ син от предишна връзка, и тъщата Денка

Информаторът ни разказа и историята на Любомир - майка му Стефка Костадинова, която е покойник от 2015-а, е бивша директорка на училище в Трявна, родена е през 1959 г. Преди години идва в Стара Загора заради нещастна любовна връзка, от която ражда първия си син - Дамян Стефанов Костадинов, който е взел е имената на майка си, в момента се подвизава се в София.

В Стара Загора Стефка Костадинова преподава български език в Техникума по електроника, когато срещата Любомир Яков. От брака им се ражда „атентаторът“ на Ива Митева и момиче - Ивка, година по-малка от Любомир-син. Мъжът е от пловдивското с. Красново, от 2000-а година е с доживотна присъда в гръцки затвор за наркотрафик.

Бащата Любомир Яков е с доживотна присъда в гръцки затвор за наркотрафик

По някаква причина Стефка е изгонена или напуска техникума и започва работа в „Изикредит“. Тук, обаче, започва да следи клиентите и на тези, които им изтича срокът по кредита, започва да им преподписва договорите  и да прибира парите.

Гръмва голям скандал, тя е арестувана и осъдена, лежи присъдата в Сливенския затвор. През 2015-а зад решетките й откриват огромен тумор с размерите на 5-месечно бебе. Оперирана е, но малко след интервенцията умира.

След трагедията дъщеря ѝ заминава проститутка в Германия, но преди 2-3 години се връща и се омъжва в сливенско село.

Нароченият като автор на заплахата срещу Ива Митева няма средно образование, иначе е симпатично момче, ходи като клошар и единствената му мисъл е откъде да намери залък, за да преживее и този ден. Любомир няма никакъв мотив да плаши Митева, попитайте го дали знае кой е шеф на парламента, призова полицаят пред репортер на Lupa.bg.

Младият мъж няма адресна регистрация, няма мобилен телефон, да не говорим за смартфон с интернет, обикаля като бездомник цяла България, но накрая винаги се връща в Стара Загора.

След като Любомир има условна присъда за кражби и преди години, защо е пуснат под домашен адрес в с. Красново, където няма кой да следи дали спазва условията на ареста?

Има и още – на негово име допреди две седмици не е имало карта в мобилен оператор, предполагам, че някой му е дал някой лев – 30-50 или 100 лева и го е завел да му извадят. Целият контингент от крадци и проститутки в района, където най-често се мотае Любомир - Станционната градина и жп гарата, е под контрола на мой бивш колега, сега депутат, лаконичен е информаторът на Lupa.bg.