Ченгето -дилър било опитен служител на МВР

Новини
13:42 - 16 Април 2021
3928
Ченгето-дилър било опитен служител на МВР

Полицаят, който беше арестуван вчера по време на акция в столицата, се занимавал с куриерство на дрога, стана ясно на брифинг на Софийска районна прокуратура и Министерството на вътрешните работи.

Арестът се състоял вчера в ранния следобед, в района на НСА. Акцията започнала след анонимен сигнал, в който се казвало, че същият ден се очаква наркосделка с участието на полицай за продажба на голямо количество наркотично вещество. "Сигналът потвърди оперативната информация на дирекцията. Наблюдавахме служителя в продължение на 5 месеца, но моментът, в който той осъществява такъв тип престъпна дейност винаги ни убягваше.

Той е оперативен служител с опит и това беше трудно.", поясни ст. комисар Стефчо Банков от "Вътрешна сигурност". 

Във вчерашния ден мъжът бил спрян за проверка, докато управлява лек автомобил. Впоследствие признал, че носи със себе си наркотици. Извършен е обиск на полицая и във вътрешния му джоб е намерен кокаин, а в подлакътника в колата - топка марихуана. Общото тегло на дрогата е възлизало на 100 грама. Ченгето отказало проверка с дръг тест. Той не бил на работа като полицейски служител този ден, тъй като си взел болничен. 

Полицаят влизал в ролята на куриер на дрога, като транспортирал опасните вещества до дилъри в "Студентски град". Aрестуваният служител е печелил около 1000 лв. на курс, като всеки курс е бил отделен, а не част от редица доставки.

Арестуваният е полицейски служител на средна възраст. От 9 години работи в 6-РУ, където е извършвал редица дисциплинарни нарушения. Срещу него и в момента се водят няколко дисциплинарни производства, разкри ст. ком. Банков, като отказа да съобщи подробности около тях, тъй като те са все още активни. 

Образувано е досъдебно производство за незаконната дейност на ченгето. Предстои мъжът да бъде привлечен към наказателна отговорност.