Черен рекорд: 235 починаха от коронавирус в Иран

Властите в страната разтревожени от увеличаването на смъртните случаи в страната

Новини
15:53 - 28 Юли 2020
1894
Черен рекорд: 235 починаха от коронавирус в Иран

Иранските здравни власти обявиха днес, че през последните 24 часа са били регистрирани 235 смъртни случаи от COVID-19, което е нов рекорд в най-засегнатата от пандемията държава в Близкия изток, предаде Франс прес. С новите смъртни случаи общият брой на жертвите на COVID-19 в ислямската република достигна 16 147.

От края на юни насам Иран е изправен пред значително увеличаване на починалите за денонощие в резултат на коронавируса, а на 21 юли беше регистриран първи рекорд на смъртните случаи (229) от началото на пандемията през февруари.

Положението в Иран е тревожно, заяви говорителката на здравното ведомство Сима Садат Лари и уточни, че броят на всекидневните хоспитализации в страната приближава този от пика на болестта през март, допълва БТА.

Говорителката отчете и 2667 нови случаи на зараза за последното денонощие, с които общият брой заразени в Иран вече е 296 273.

От 31 ирански провинции, 3 са с код "червено" - най-рисковата категория за вируса, според говорителката Лари.

Техеран, най-гъстонаселената провинция, получи за първи път код "червено" след първия пик на заразата, добави Лари и призова за стриктно прилагане на здравните инструкции.

За да се справи с възобновяването на епидемията от началото на май, държавата направи носенето на маски задължително на закрити обществени места и отново въведе ограничения в най-засегнатите провинции.