Черно море и ЦСКА 1948 завършиха 1:1

Първата сериозна ситуация в мача бе за гостите в 5-та минута

Спорт
19:54 - 20 Май 2023
2000
Черно море и ЦСКА 1948 завършиха 1:1

Отборите на Черно море и ЦСКА 1948 завършиха 1:1, в мач 2-ия кръг на първата шестица във футболното ни първенство.

След този мач ЦСКА 1948 запазва третата си позиция с 61 точки, а Черно море остава пети с 54 точки.

Първата сериозна ситуация в мача бе за гостите в 5-та минута. Тогава след центриране в наказателното поле на Черно море Ивайло Чочев свали топката към Лазар Марин, който стреля, но топката се отби в напречната греда.

В 20-та минута ЦСКА 1948 откри резултата. Сидклей с далечен пас изведе зад защитата на Черно море Георги Русев, който напредна, излезе сам срещу вратаря Иван Дюлгеров и с техничен удар вкара гол за столичани.

В 28-та минута домакините отправиха първия си удар в мача, с който можеха да изравнят резултата. Васил Панайотов стреля от 20-тина метра по диагонал отляво, но топката премина встрани от вратата.

Малко по-късно Ивайло Чочев пусна страхотен далечен пас към Марио Топузов, който надбяга Влатко Дробаров, излезе срещу вратаря Иван Дюлгеров и стреля слабо и стражът на домакините успя да спаси.

В 36-та минута Едгар Пашеко засече опасно топката с глава след центриране на Александър Василев отляво, но вратарят на ЦСКА 1948 Даниел Наумов показа класа и успя да избие.

В самото начало на втората част Черно море можеше да изравни резултата. Александър Василев стреля опасно от дистанция, но вратарят на гостите Даниел Наумов успя да спаси.

В 50-та минута Реян Даскалов стреля от повече от 30 метра, вратарят на Черно море Иван Дюлгеров, независимо че първоначално бе затруднен, успя да спаси.

Секунди по-късно след разбъркване в наказателното поле на гостите Алекс Фернандес от непосредствена близост уцели страничната греда.

Черно море изравни в минута по-късно. Велислав Василев успя да отнеме топката от Сидклей, след което се получи разбъркване, а най-съобразителен се оказа Алекс Фернандес, който с удар от няколко метра изравни резултата – 1:1.

В 56-та минута гостите можеха отново да поведат, но след удара на Парвиз Умарбаев от 20 метра вратарят Иван Дюлгеров улови. В 90+4 минута Радослав Кирилов можеше да донесе трите точки на гостите, но ударът му беше неточен.

В шестата минута на допълнителното време Александър Василев стреля от дистанция, но стражът на гостите Даниел Наумов успя да спаси.