Черно море направи решителна крачка към баража за Европа

Спорт
19:30 - 05 Май 2021
1579
Черно море направи решителна крачка към баража за Европа

Черно море направи решителна крачка към 7-ото място, даващо право на бараж за участие в Европа. "Моряците" победиха Ботев (Пловдив) с 3:1 в първи мач от Група А на втората осмица, който се игра на стадион "Тича" във Варна.

Родриго (3, 7-дузпа) и Зе Гомеш (36) се разписаха за "моряците", а Атанас Илиев (25) бе точен за гостите.

Възпитаниците на Илиан Илиев вече са с актив от 40 точки.

Срещата започна ужасно за Ботев и още до 7-ата минута отборът инкасира два гола. В 3-ата Родриго получи пас в наказателното поле, финтира Филип Филипов и шутира с десния крак. Топката рикошира последователно в Марио Младеновски и Виктор Генев и изненада вратаря Георги Аргилашки за 1:0.

В 7-ата Родриго бе задържан в пеналта от Филип Филипов и съдията Ивелин Занев отсъди дузпа. Потърпевшият бе точен от бялата точка за 2:0.

Четвърт час по-късно Ботев намали резултата. Маркиньос опита да изведе Атанас Илиев зад защитата на Черно море. Влатко Дробаров се намеси първоначално с шпагат, а след това Стефан Станчев се подхлъзна и не успя да изчисти. От това се възползва Илиев, който с бомбен шут насочи топката под напречната греда за 2:1.

В 36-ата минута обаче домакините отново имаха преднина от два гола. Родриго Енрике се възползва от лошо изнасяне на топката от жълто-черните и центрира остро към Зе Гомеш. Той се пласира зад неориентирания Марио Младеновски и изпревари Филип Филипов, засичайки с крак в долния десен ъгъл за 3:1.

Пет минути преди почивката "канарите" останаха с човек по-малко. Илиан Илиев подхвана опасна контраатака, но още в средата на терена бе фаулиран от Филип Филипов, който получи втория си жълт картон и се отправи преждевременно към съблекалнята.