Черно море обяви осем контроли в подготовката

"Моряците" започнаха подготовка днес

Спорт
16:03 - 05 Януари 2024
1808
Черно море обяви осем контроли в подготовката

Лидерът във временното класиране на Първа лига Черно море ще изиграе осем контролни срещи по време на подготовката си за пролетния дял от първенството. Отборът започна подготовката днес, а първото занимание се проведе на стадион „Тича“ във Варна.

„Моряците“ ще се готвят във Варна до 20 януари, а на следващия ден отборът заминава на лагер в Турция. Подготовката в югоизточната ни съседка ще продължи до 2 февруари. До началото на първенството Черно море ще тренира във Варна.

Общо осем проверки ще изиграе тимът по време на подготовката си. Първата контрола е на 13 януари, съперник ще е тимът на Фарул, а мачът ще се играе в Констанца. Следва спаринг с Черноморец (Бургас) на 17-и януари. В Турция „моряците“ срещат Слован (Либерец) и Днепър-1 съответно на 24 и 30 януари. За 1 февруари се търси съперник.

След завръщането на тима във Варна Черно море ще срещне Дунав (Русе) и Черноморец (Балчик), като и двете проверки ще се играят в един ден - 7 февруари. Последната контрола ще бъде срещу тима на Добруджа на 10 февруари, когато ще бъде и официалното представяне на отбора за пролетния дял от шампионата.

Контролите на Черно море:

13 януари: Фарул – Черно море

17 януари: Черно море - Черноморец Бургас

24 януари: Черно море - Слован Либерец

30 януари: Черно море - Днепър 1

1 февруари - търси се съперник

7 февруари: Черно море - Дунав Русе и Черно море - Черноморец Балчик

10 януари: Черно море - Добруджа.