Черно море потопи Ботев във Варна

Спорт
20:59 - 02 Август 2021
2117
Черно море потопи Ботев във Варна

Черно море победи с 2:0 Ботев (Пловдив) в среща от втория кръг на първа футболна лига. Родриго Енрике в 27-ата минута и Живко Атанасов в 79-ата бяха точни за домакините.

Варненци имат актив от 4 точки и все още са без допуснат гол. Отборът на Азрудин Валентич пък записа първа загуба и има актив от 3 точки.

Тимът на Илиан Илиев бе пълен господар на терена през първите 45 минути. Енрике намери отлично Стефан Велев, а той на метри от голлинията не успя да стреля добре и вместо в опразнената врата прати топката в аут.
В 27-ата минута логичното се случи. Пабло Гарсия проби отляво, намери Родриго Енрике на границата на наказателното поле, който си нагласи топката и стреля точно - 1:0 за Черно море.
Ботев опита да промени резултата след старта на втората част, но отбраната на Черно море се справяше блестящо. Едва в 72-ата минута гостите създадоха опасност пред Георги Георгиев. Маркиньос бе намерен с отлично центриране сам пред вратата на Черно море, но не успя да уцели топката добре и тя излезе в аут.
В 79-ата минута всичко в срещата бе решено. При пас в наказателното поле на Ботев топката достигна до Стефан Велев, който намери Живко Атанасов и защитникът с техничен удар удвои.