Черно море роптае: Кашай наясно ли е с критерия за дузпа?

Спорт
16:41 - 28 Октомври 2022
2154
Черно море роптае: Кашай наясно ли е с критерия за дузпа?

Черно море се превърна в поредния клуб от елита, който изразява недоволство от председателя на Съдийската комисия - Виктор Кашай, както и от реферите у нас.

"Моряците" изявиха претенции към съдийството на Георги Димитров в дербито със Спартак, като качиха видео със сходна ситуация от мача с Лудогорец.

В единия случай се отсъжда дузпа срещу Черно море, а в другия е подмината такава за варненци. От "Тича" питат шефа на съдиите дали е запознат с критерия на Димитров, който е получил наряд за въпросните срещи, за отсъждане на 11-метров наказателен удар за игра с ръка в наказателното поле.

Ето какво пишат от клуба:

"Любопитен и абсолютно неясен е критерият на съдията Георги Димитров за игра с ръка в наказателното поле. Публикуваме две ситуации в пеналта от два различни двубоя на Черно море, в които Димитров с помощта на системата ВАР взима две коренно различни решения.

В едната ситуация футболист на "моряците" скача за висока топка в наказателното поле, с гръб към топката, която го лизва през ръката след удар от 30 - 40 сантиметра. Самата ситуация трудно може да се види в реално време, но Димитров демонстрира зорък поглед на повторенията и на забавен каданс, и отсъжда дузпа.

При ситуацията на мача със Спартак Петър Босанчич стреля по посока на вратата, топката се спира в ръката на стоящия с лице към нея и на разстояние поне 4 метра Никола Борисов.

Георги Димитров, който отговаря за ВАР в тази среща, е категоричен, че дузпа няма и затова не изпраща Радослав Гидженов да види и прецени сам ситуацията на мониторите.

Тук изниква въпросът, който искаме да зададем към шефа на Съдийската комисия Виктор Кашай, след като дава високи оценки на този рефер за работата му на варненското дерби - наясно ли е с критерия на Димитров кога има дузпа за игра с ръка в наказателното поле, или за пореден път се потвърждава, че решенията му се вземат на базата на имената на отборите?".