Чернокож носител на „Грами” арестуван за 15 изнасилвания и блудства

Новини
17:52 - 06 Август 2020
1257
Чернокож носител на „Грами” арестуван за 15 изнасилвания и блудства

Музикалният продуцент Ноуъл „Дитейл” Фишър, носител на награда „Грами” и известен с работата си с Бионсе, е арестуван по множество обвинения в сексуално посегателство, съобщи Ройтерс, като цитира информация от шерифското управление на Лос Анджелис.

Продуцентът е разследван за поредица от инциденти в периода от 2010 г. до 2018 г., се посочва в съобщението на шерифското управление. По-рано тази година детективи са предали делото на прокурор от област Лос Анджелис. В края на юли от прокуратурата са информирали шерифите, че срещу музикалния продуцент са повдигнати 15 обвинения за сексуално посегателство и още пет обвинения, свързани с углавни престъпления. Куп жени са повдигнали обвинения, че са станали жертва на изнасилване, блудство и "брутално опипване" против волята им.

Въз основа на обвиненията детективите смятат, че може да се явят още потенциални жертви и призовават обществеността да помогне за идентифицирането им, се посочва още в съобщението. Заповедта за арест е съпроводена с мярка парична гаранция от 6,3 милиона долара.

През 2014 г. Фишър получава награда „Грами” като съавтор на песента "Drunk in Love" на Бионсе и Джей Зи, сочи справка в сайта на наградите "Грами".