Чернокожа жена стана президент на CFDA

Това се случи за първи път в историята на организацията от 1962 година

Стил
17:04 - 12 Август 2020
2260
Чернокожа жена стана президент на CFDA

Съветът на модните дизайнери на Америка (CFDA) обяви името на новия президент - Касандра Дигс, първата чернокожа жена, заела тази позиция след създаването на организацията през 1962 г. От 2001 г. работи в CFDA като главен изпълнителен директор и главен финансов директор.

„Касандра е иновативен мислител с дълбоко разбиране на организационните и бизнес операции“, казва Стивън Колб, изпълнителен директор на организацията. „Тя е човекът, който има правилни идеи, с които CFDA трябва да расте в бъдеще.“

Като напомняне, организацията CFDA разработва модни стандарти, решава проблемите в американската индустрия и координира американските модни фигури. Днес CFDA обединява повече от 470 дизайнери на мъжки и дамски дрехи, аксесоари и бижута.

По-рано CFDA обяви номинираните за годишната си награда - сред тях бяха Том Форд, Миукия Прада, Върджил Абло, Марк Джейкъбс, Пиерпаоло Пичоли и други. За първи път в историята дизайнерите не само от Америка ще получат награди - имената на победителите ще бъдат обявени на 14 септември, първия ден от Седмицата на модата в Ню Йорк.