Червен картон изхвърли Лалетата от Евро 2020

Спорт
21:08 - 27 Юни 2021
4608
Червен картон изхвърли Лалетата от Евро 2020

Чехия поднесе голямата изненада на Европейското първенство, след като изхвърли Нидерландия от турнира. В двубой от 1/8-финалната фаза момчетата на Ярослав Шилхави се наложиха над именития си съперник с 2:0 и си осигуриха участие в следващата фаза на надпреварата. 

Попаденията за чехите бяха дело на Томаш Холеш и Патрик Шик през втората част на мача. Преди това пък Матайс де Лихт се превърна в големия грешник за Нидерландия, след като си изкара много глупав червен картон в началото на полувремето за игра с ръка.

Благодарение на успеха си Чехия си гарантира още един мач на Евро 2020. На 3 юли тимът излиза в 1/4-финален двубой срещу Дания. Срещата е от 19:00 часа и ще се проведе на "Олимпийския стадион" в Баку.

Нидерландия стигна до елиминационната фаза на турнира, след като завърши в група "С" с пълен актив от 9 точки и 8 отбелязани гола - най-много от всички до момента. "Оранжевите" победиха последователно Украйна (3:2), Австрия (2:0) и Северна Македония (3:0).

Чехите пък се класираха за осминафиналите като един от 4-те най-добри трети отбори. Те бяха в група “D” и стартираха с победа над Шотландия (2:0), после направиха 1:1 с Хърватия, а в последния си мач отстъпиха на Англия (0:1).