ЧЕРВЕН МЕГАСКАНДАЛ: Масово бягство от БСП, или партенка на Краси Янков?

В понеделник куп социалисти ще поискат прекратяване на членството в партията

Политика
16:19 - 17 Октомври 2020
7177
ЧЕРВЕН МЕГАСКАНДАЛ: Масово бягство от БСП, или партенка на Краси Янков?

Непроверена и силно преувеличена е разпространената информация за напуснали партията си 40 социалисти от столичния район „Триадица“, твърди в пост във Фейсбук членът на БСП Наско Васильовски по повод статия в национално издание за отлив на десетки партийни членове в София. „Реалната ситуация за едната основна партийна организация в този район е не повече от двама –трима“, посочва софийския социалист.

Източници на Lupa.bg от "Позитано" 20 обаче заявиха, че наистина има масов отлив на партийни членове, който просто не е официализиран. В понеделник обаче няколкостотин софийски социалисти щели да подадат молби за прекратяване на членството.

„Работил съм с хората в района и другарите и няма как да остана безучастен към процесите, които са на общественото внимание в момента - че „БСП се превръща в авторитарна партия“, твърди Васильовски и уточнява, че според него това „обикновено клише“ се тиражира от Александър Вачев. Вачев в председател на едната структура, за която медии твърдят, че се обезлюдява. Той бе кандидатът за кмет на БСП в „Триадица“ на последните местни избори. За него партийци коментират, че докато бил кандидат-кмет съвсем не бил недоволен от водената от лидера на столетницата Корнелия Нинова политика, нещо повече - на Бузлуджа, спомнят си партийни другари, бил плътно до нея.

Социалистът Наско Васильовски (вдясно) обяви масовото напускане за фейк

Мнозина възмутено питат защо не се споменават конкретни имена на напуснали и се съмняват в коректността на информациите от Столетницата. Те определят информацията като евтина провокация и подозират намесата на депутата Красимир Янков, който наскоро напусна парламентарната група на левицата и БСП.

„Прогресивни социалисти! Нереализирани кариеристи! Подмолни милиционерски методи“, пише още в поста си Наско Васильовски като констатира: „Просто Янков си изтегля "силните козове" от БСП и осъзнава, че му остава да гастролира по три- четири сайта. Свива се до квартален функционер без партия. И става все по креслив“.