Червените дяволи размазаха немските богаташи

Рашфорд вкара хеттрик за Юнайтед

Спорт
11:11 - 29 Октомври 2020
1528
Червените дяволи размазаха немските богаташи

Манчестър Юнайтед продължи убедителната си серия в Шампионска лига с втора поредна победа в група Н. След успеха с 2:1 срещу Пари Сен Жермен миналата седмица англичаните бяха безпощадни в домакинството си срещу Лайпциг. "Червените дяволи" размазаха своя германски опонент с 5:0. Голмайстори за манчестърци бяха Мейсън Грийнууд, Антони Марсиал и Маркъс Рашфорд, който се отчете с хеттрик.

Домакините поеха контрола върху мача от самото начало,като още в 5-та минута Фред опита удар от дистанция, но той не затрудни Петер Гулачи.

В 21-та минута Пол Погба проби добре през центъра, след което изведе Мейсън Грийнууд на чудесна стрелкова позиция и младият талант на манчестърци не сбърка – 1:0.

Гостите се активизираха след попадението и бързо можеха да върнат равенството в мача. Кристофър Нкунку стреля, но Давид де Хеа бе на място и спаси.

Германците продължиха да определят събитията на терена, но въпреки това не стигнаха до по-опасни положения до края на първото полувреме.

Втората част започна, както и първата – с по-добра игра на хората на Юлиан Нагелсман.

Въпреки това обаче домакините бяха близо до удвояване на преднината си в 51-та минута след добра атака, която завърши с разбъркване в наказателното поле, завършило с удар на Грийнууд, който Гулачи обаче успя да отрази.

В 65-та минута Де Хеа отново трябваше да показва добри рефлекси, след като Ибрахима Конате стреля с глава.

В 74-та минута Маркъс Рашфорд направи резултата 2:0 в полза на своя тим, след като бе изведен от Бруно Фернандеш.

Само четири минути по-късно англичанинът покачи на 3:0 след груба грешка на Дайо Упамекано, който прати топката право в краката на Рашфорд и нападателят с мощен удар сложи точка на спора.

Домакините продължиха да доминират и в 85-та минута резултатът стана 4:0, след като бе отсъдена дузпа срещу Антони Марсиал, която французинът впоследствие реализира.

До края на мача обаче все още имаше време за Рашфорд са завърши чудесното си представяне с хеттрик. В добавеното време на срещата скоростна атака на „червените дяволи“ завърши с подаване на Марсиал към Рашфорд, който не сбърка и заби последния пирон в ковчега на германския тим – 5:0.

С тази победа хората на Оле Гунар Солскяер поеха лидерството в група Н с пълен актив от 6 точки, докато Лайпциг остана на трето място с 3 пункта.