Червенков: Матай ще стабилизира защитата

ЦСКА трябва да се сравнява с Лудогорец, заяви бившият наставник на армейците

Спорт
17:18 - 02 Януари 2024
1938
Червенков: Матай ще стабилизира защитата

Бившият играч и треньор на ЦСКА - Ангел Червенков, сподели, че капитанът Юрген Матей липсва на тима и след като се завърне, нещата в защита ще са по-стабилни. Той коментира и лагера на "червените", както и къде е нужно да се вземат нови играчи.

"Като започнем от защитата е нужно да се привлекат нови попълнения. Шакич не оправда очакванията, а плюс това в ЦСКА трябва скоро да се върне Юрген Матей, който е основен футболист в отбрана. Той, ако достигне върха на своята форма, ще бъде изключително полезен. Не се допуснаха голям брой голове, но това беше основна заслуга на Густаво Бусато“, заяви новоназначеният треньор на Ямбол пред „Мач Телеграф“.

„В средата на терена има проблеми. Играят в последните месеци в ромб, а това е сложна схема и не е за всеки отбор. На моменти видяхме Фаетон да изригва срещу по-слаби противници. Определено има нужда от подсилване в тази линия. ЦСКА трябва да се сравнява с Лудогорец“, продължи опитният спец.

„ЦСКА трябва да е адаптивен отбор и срещу всеки да играе по различен начин. Трябва да има разнообразие в отбора", заяви Червенков.