Червенков: Мислех, че ЦСКА ще заложи на български специалист...

Спорт
14:54 - 14 Юни 2024
1463
Червенков: Мислех, че ЦСКА ще заложи на български специалист...

Бившият футболист и треньор на ЦСКА Ангел Червенков говори пред "Мач телеграф" и сподели, че се е изненадал от избора на треньор на "червените".

Както е известно, армейците ще бъдат водени от Томислав Стипич през новия сезон.

"Хората искат да имат повече яснота какво трябва да се промени в ЦСКА. Целите са ясни. Трябва да има боеспособен отбор, който да се пребори за шампионската титла. Публиката е зажадняла за нещо по-сериозно, защото толкова години вече няма титла и на феновете им идва в повече. Видяхме и реакцията им срещу ФК ЦСКА 1948", сподели Червенков.

"Интересно е, че отново се залага на чуждестранен треньор. Не мога да си обясня каква е причината, но ето, че е така. Мислех, че ще се заложи на български специалист. Заявиха, че ще са им нужни три трансферни прозореца, за да има ЦСКА наистина силен отбор", продължи той.

"Не разбирам как точно ги пресметнаха. Всеки един клуб на нивото на ЦСКА трябва да има последователност в преследването на целите. Трябва да има яснота в политиката и постигането на целите. Трябва да имаш ядро от силни и перспективни български футболисти. Хубаво е да има и млади таланти", каза още Червенков.