Честита Коледа и да пукнете дано!

Топ
15:30 - 18 Декември 2021
11485
Честита Коледа и да пукнете дано!

Еврочиновникът е висша форма на чиновник. Тоест, всичко му е висше. Дори и глупостите.

Защото как иначе бихме нарекли блясъка в решението на чистия еврочиновнически ум, че Коледа не е уместно да съществува? Коледа обижда, внася гняв, ярост и пъкъл в нехристиянските души. Коледа е обида за европейския дух. Папата най-накрая се светна, че това пряко го касае и измрънка нещо неубедително в защита на Коледата. Но явно самоq за да ни заблуди.

Чудя се що за малоумен талибан трябва да си, че да се обиждаш на нечий празник?

Мигам в творчески захлас и си представям съвременния, новия европеец. Клечи пред бутик за скъпи часовници, люпи обиден шамфъстък и мисли как да избие повече хора навръх празника им, и по този начин да си засити малко обидата.

Или пък другия, розовия европеец. Седи си с мрежестите чорапи на европейската чаршия и внимава да не му излезе бримка от виенския стол. И докато посръбва кафето си, което е с обезмаслено мляко, стевия, четири вида консерванти и три овкусители, с аромат на натурална папая, е обиден, че Дядо му Коледа като малък му е подарил танкче, вместо така желания анален пулверизатор за подрастващи. Поне танкчето да беше розово, мамка му, мисли си розовия европеец и мрази ли мрази Коледата.

А еманципирания европеец пък седи в бара, пие бира и се оригва като прасе, защото така изразява най-добре себе си. В паузата между бирите се замисля колко бири трябва да изпие, за да му поникне пенис, с който да може да сочи правилния път на този иначе стар и смарангясан континент.

Трябва да признаем, че и еманципираният мрази Коледа, защото дядо Коледа е мъж… А баба Коледа? Ама Дядо Коледа май е и бял, ами афроамериканския дядо? Добре де, не може ли да се премести на Южния полюс, вместо на Северния или поне да са двама – един женски, един мъжки, един на Север, един на Юг, пфф забравихме този по средата...

А онзи, сдуханият европеец? Той, милия, нищо не мрази, защото не смее. Обучен е да бъде добър. Като му ударят шамар - да обърне и другата буза, а ако се налага да валят още шамари, е приучен да доведе жена си и децата. И ги води да ядат шамари, само мир да има.

Мир и заплата. Защото без заплата кой ще плаща кредитите? Банката ще му вземе къщата, по стара европейска традиция. Затова онзи, сдухания, търка нашамаросаната си буза и мълчи. Мълчи и мрази Коледа, защото така са казали тези отгоре. А онези отгоре са биз-бизе с банките и човек не трябва да си разваля отношенията с тях. Но как така може да мрази, като той се е врекъл в европейската ценност да не мрази. Само котката на Шрьодингер може да отговори на този хич не лек въпрос.

А пък еврочиновникът седи над всички като една орлица и издава декрети за, хайде да не е премахване на Коледата, а някак за нейното отместване малко по-встрани. Засега. И вместо Весела Коледа, моля да се казва Празничен Месец. И вместо  Дядо Коледа, да е Гражданинът Коледа, защото е по-неутрално и е крайно време да е млад, черен и полово неутрален, защото това е профилът на нова Европа.

Ние от старата Европа… Онази, която дори не е в Европа. Ние, които и до Шенген не додрапахме, защото сме безкултурни диваци и абсолютни рушители на здравите европейски устои не щем да мразим Коледа. Ей така напук не я мразим. Не я мразим, за да им е гадно на еврочиновниците. А на всичкото отгоре им пожелаваме: „Весела Коледа и да пукнете дано.“ Първото, за да ви дразним, а второто защото така го намираме за редно.

Ако пукнете преди празниците – най-добре.

 Назаем от Емил Йотовски, novini.bg