Честито! Два пъти по 2:2 отредиха класиката Англия - Германия!

Спорт
00:01 - 24 Юни 2021
5549
Честито! Два пъти по 2:2 отредиха класиката Англия - Германия!

Германия се класира за елиминационната фаза на Еврпейското първенство, след като завърши 2:2 срещу Унгария. Двубоят на стадион "Алианц Арена" бе изключително драматичен, като Бундестима на два пъти трябваше да се връща в резултата.

Унгария поведе в резултата още в 11-ата минута с гол на Адам Салай. В средата на второто полувреме Германия изравни чрез Кай Хаверц, преди минути по-късно "маджарите" да реализират втори гол благодарение на Ондраш Шафер. Малко преди края на редовното време обаче Леон Горецка се разписа и донесе точката на Бундестима.

Европейският шампион Португалия и световният Франция не успяха да се победят и завършиха наравно 2:2 в зрелищен двубой от група F на Евро 2020. По два гола вкараха Кристяно Роналдо, като три от четирите попадения бяха отбелязани след изпълнение на наказателен удар.

След ремито „петлите“ спечелиха първото място в потока и продължават уверено към осминафиналите, където ще се изправят срещу Швейцария.

Звездният тим, воден от Дидие Дешан, извади късмет, че по същото време Германия не успя да победи Унгария. Ако това се бе случило, именно Бундестимът щеше да спечели „групата на смъртта“.

По този начин Германия събра 4 точки и зае второто място в група F. Лидер е тимът на Франция с 5. Петлите завършиха 2:2 с Португалия. Мореплавателите от своя страна са с 3 точки и заемат третата позиция. Унгария остава на последна позиция с 2 точки.

Още един куриоз направи мача в Мюнхен още по-атрактивен - фен на маджарите нахлу на терена със знаме с цветовете на дъгата по време на изпълнението на химна на Унгария преди двубоя на "маджарите" срещу Германия на "Алианц Арена". Охраната на стадиона успя бързо да изведе запалянкото, но той все пак имаше време да развее знамето пред тима на Унгария.

На привържениците на стадиона в Мюнхен бяха раздадени знамена с цветовете на дъгата, след като УЕФА отхвърли плана на Байерн Мюнхен за осветяване на "Алианц Арена" в цветовете на дъгата в отговор политическите решения, взети в Унгария.