Четири отбора си осигуриха участие в Конференциите, Десподов също е там

Спорт
11:00 - 10 Ноември 2023
1550
Четири отбора си осигуриха участие в Конференциите, Десподов също е там

Четири отбора си гарантираха участие във фазата на елиминациите в турнира Лига на Конференциите два кръга преди края. Сега това направи белгийския ФК Брюж, както и Виктория (Пилзен, Чехия), ПАОК (Солун, Гърция) и Айнтрахт Франкфурт (Германия), които си гарантираха участие в ранната сесия.

Важни намеси за ПАОК, който направи 2:2 с Абърдийн у дома, имаше българският национал Кирил Десподов. Крилото от Кресна сервира на 10-ия метър топката на бразилеца Тайсон за 1:1, а иначе остана на терена 81 минута.

В група Н пък Лудогорец събра 6 точки, на 3 от лидера Фенербахче, когото победи днес с 2:0 в Разград. 2-и е Нордселанд със 7.

21-годишният нигерийски нападател Гифт Еманюел Орбан реализира хеттрик при успеха на Гент над исландския Брейдаблик в група В с 3:2. С успеха "синьо-белите бизони" събраха 10 точки, но все още не са си гарантирали участие, тъй като Макаби (Тел Авив) и Зоря (Луганск, Украйна) ще играят първата среща по програма изтеглена за декември. Тя беше преместена заради войната между Израел и групировката Хамас, започнала на 7-и октомври.

Двата отбора изиграха реално втората среща и израелците спечелиха с 3:1 с един гол на Дерик Лукаасен и два на Дор Перец, като и трите попадения бяха реализирани през първото полувреме. Четвърт час преди края на срещата Данило Алефиренко върна едно попадение за украинците на стадиона в полския град Люблин.