Четвърта жертва откриха в склада за фойерверки край Елин Пелин

Две силно обгорели тела са видели разследващите, предполага сe, че са на другите двама мъже, за които се знаеше, че са вътре

Новини
11:45 - 28 Юли 2024
6979
Четвърта жертва откриха в склада за фойерверки край Елин Пелин

Малко след 10.30 часа, под ръководството на Окръжна прокуратура – София – следователи от Национална следствена служба и Окръжната следствена служба, екипи на пожарната и специализирани части на МВР, започнаха оглед на складовете край Елин Пелин, в които в четвъртък привечер възникнаха неконтролируеми експлозии на пиротехнически изделия и последва пожар.

На местопроизшествието са открити две силно обгорели тела, за които се предполага, че са на двамата мъже, за които се знаеше, че са били в складовете при възникването на инцидента. Предстои извършването на действия по разпознаването им, съобщиха за БНТ от Прокуратурата. За единия мъж се предполага, че е 22-годишният Теодор - син на собственика, а другият - мъж на 60 години, служител в складовете.

Огледът на местопроизшествието ще продължи през целия ден, като се очаква прокуратурата, следствието и МВР да дадат още подробности по-късно днес.