Чичо и племенник въртят верига бардаци в Разград и Хасково

43-годишния Дамян П. и 21-годишния Александър А. са задържани за сводничество

Новини
18:12 - 16 Август 2019
4401
Чичо и племенник въртят верига бардаци в Разград и Хасково

Чичо и племенник бяха задържани за срок до 72 часа по разработка на Районната прокуратура в Разград и за склоняване към проституция и трафик на жени за сексуална експлоатация. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

В ареста са 43-годишният Дамян П. и племенникът му - 21-годишния Александър А. Срещу двамата е образувано и дело за пране на пари, което се води в Окръжната прокуратура в Разград. Престъпната дейност на двамата обвиняеми е наблюдавана от разследващите 4 месеца. Вътрешният трафик на жени с цел сексуална експлоатация, както и набирането и склоняването им към развратни действия е продължила от началото на годината до 14 август.

В къщите на двамата обвиняеми са иззети около 700 грама злато. Сводниците управлявали ново „Ауди“ и изплатено на лизинг „БМВ“. Всеки от двамата мъже работел с по две жени, които били използвани за развратни действия. Клиентите били набирани чрез обяви в интернет сайтове. В Разград и Хасково сводниците наели квартири, където се помещавали жените, набрани и склонени да проституират.

Имало прилежен ценоразпис за различните видове сексуални услуги. За един час се плащало около 120 лева, нестандартните желания се таксували доста по-скъпо. За редовни клиенти имало отстъпки. Сводниците твърдят, че жените работили доброволно за тях, без принуда.

За всяко от трите престъпление, в които Районната прокуратура в Разград ги е привлякла като обвиняеми, се предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години и глоба в различни размери.