Чичо Венци: Дано Марти е вторият българин в мъжкия отбор на Барселона

Спорт
14:46 - 15 Юли 2022
1412
Чичо Венци: Дано Марти е вторият българин в мъжкия отбор на Барселона

Президентът на Славия - Венци Стефанов, говори, след като Барселона официално обяви, че юношата на "белите" Мартин Георгиев е подписал договор с испанския гранд. 

Стефанов пожела успех на таланта и разкри, че Иван Иванов е получил покана да стане помощник - треньор на националния отбор на България, като ще работи с новия селекционер. Иванов обаче ще продължи да води юношите на Славия, които ще играят в Младежката шампионска лига. Той ще съчетава двете длъжности.

Искам да пожелая на Мартин преди всичко много здраве и късмет. Това е много сериозен трансфер. Той е на 16 години, но не отива да играе за юношите на Барселона, а за втория отбор.

Пожелавам му да бъде вторият българин, който ще играе в първия тим на Барселона. Да покаже, че българският футбол е жив и да прославя нашата родина. Той е само на 16 години, но мисли като голям човек. Мартин и израснал в семейство на слависти.

България трябва да има силен национален отбор, но за тази цел е нужно да създаваме футболисти и да им даваме шанс", заяви Стефанов.

"Никой от ЦСКА не се е свързал с мен за Ради Кирилов. Слуховете само ни пречат, тъй като футболистът може да помисли, че го искат, а ние не го пускаме", добави Стефанов, който разкри интересна новина.

"Иван Иванов ще стане помощник треньор на националния отбор. Щом го искат, ще го пусна. Той обаче остава и в Славия. Ще води юношите, които играят в Младежката шампионска лига. Като има ангажимент към България, има кой да го замести. Много съм доволен от неговата работа. Виждам го като следващия треньор на представителния отбор на Славия", завърши шефът на "белите".