Чичо Венци отново брутален: Кръстаич е крак от маса!

Паднахме от държава с един файтон хора, нужни са спешни мерки, призова босът на Славия

Спорт
15:33 - 15 Октомври 2023
6630
Чичо Венци отново брутален: Кръстаич е крак от маса!

"Само като видях нашия състав, ми стана ясно, че нещата не отиват на добре. Паднахме от държава с един файтон хора. За последните две години Литва има общо три победи - две над България и една над Сан Марино. Е? Навремето Батето смени Митко Пенев след победа и равен на европейското. Батето! Батето! А реално Пенев можеше по инерция да си изкара с неговите момчета и следващия цикъл, че и малко отгоре. И нямаше да е зле", по този начин президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира снощния резил на националния отбор срещу Литва в европейските квалификации - загуба с 0:2 в София.

"Кръстаич е крак от маса! Говори някакви общи приказки. Въобще не съм убеден, че в националния отбор попадат най-добрите български футболисти. Спас Делев ли е най-добрият централен нападател на България? Илия Груев го използваме като защитник? Системата 3-5-2 докога ще я мъчим? Видно е, че не е подходяща за нас. Не е подходяща и за Славия, както се видя, но тук говорим за националния отбор. Марин Петков, нямам нищо против момчето, не може да се наложи в Левски, но е титуляр за България. И даже за него ще се избият мъжкият и младежкият национален отбор. Ябълката на раздора. Леле! Леле! Леле! С Албания ще гледам до първи техен гол - вкарат ли ни албанците, сменям канала", допълни босът на Славия.

От години не спирам да говоря - вие, журналистите, изхабихте куп химикалки да записвате, че големият проблем пред българския футбол е, че не се дава шанс на нашите момчета. Футболният съюз трябва спешно да вземе мерки, като се приеме правило за минимум шестима българи на терена. Ти ако искаш вземи 30 аржентинци, но на терена да са поне шест наши момчета. Минимум! Как въобще се допусна клубове като Берое и Ботев (Пловдив) да се напълнят с всякакви от кол и въже?! А от Стара Загора и Пловдив са тръгнали толкова много големи имена в българския футбол, люпилня на таланти! Срамота е, тъжно е! Ако все пак някой клуб иска да залага основно на чужденци, тогава да плаща такса. Лесно е. От години го говоря, удрял съм по масата, карал съм се с колегите от Футболния съюз, когато бях в Изпълкома. И нищо!

Докато не започнат да играят основно българи в клубовете ни, националният отбор ще е слаб. Собствениците на клубове трябва малко да смекчат егото си и да погледнат на проблема сериозно. Познавам Киро Домусчиев и Гриша Ганчев, искам да ги попитам чрез вашия сайт: добре де, като сте пълни с чужденци, докъде го докарахте? Докога така? Колко още? Кога ще се спрете? Питам ги. Гришата приключи рано-рано в Румъния още в средата на лятото. Киро пък сега се мотае нещо по третия турнир на УЕФА, който де факто е за шестите и седмите от силните първенства. Дал си торби с пари, имаш 20 чужденци и отгоре, за да си в третия турнир. И там стигаш до мач с някакви от Дания, които така те бият със седем гола, че ще ти държи дълго.

А докъде стигнаха другите в Европа? ЦСКА 1948 стана трети в класирането, когато залагаше основно на българи. Сега къде е в класирането? Бързо-бързо приключиха в Европа. Левски се радваха нещо след равния с Айнтрахт, скачаха, викаха и после? После стана "Аривидерчи, рагаци!". Атаката им бразилска, а едно време бяха Гунди, Сашо Костов, Соколето, после Сираков, Мишо Вълчев, Руси Гочев, Искренов. За какво говорим! В Славия залагаме на българското. Взехме купата само с българи на терена и на скамейката. Станахме и трети след това. Сега пак ще се вдигнем, тези дето чакат да изпаднем да се успокоят малко. Има един филм "Мечтата на идиота" - да си го пуснат да го гледат. Славия няма да изпадне!

Пак казвам - път на младите българи в клубовете. Талант има! Щом вкарваме два гола, при това красиви, на Германия, значи в тези деца има хляб. По-приятно ми е да гледам младежите от мъжете на Кръстаич. Има талантливи деца, същото се отнася и за момчетата на Данчо Петков", каза пред Спортал босът на Славия.