Чичо Венци след резила на Левски и погрома на стадиона: Защо феновете им не гледаха от дърветата?

Спорт
09:42 - 19 Октомври 2020
4298
Чичо Венци след резила на Левски и погрома на стадиона: Защо феновете им не гледаха от дърветата?

Президентът на Славия Венци Стефанов коментира представянето на "белите" след победата над Левски с 1:0. Босът на тима от Овча купел говори и за Александър Тарханов, който направи своя повторен дебют на поста старши треньор на отбора. Стефанов оприличи и действията на "сините" фенове като "вандалщина" заради счупени седалки в техния сектор.

"И двата отбора се бориха. Ние спечелихме, защото може би повече желаехме победата. С новия треньор се промени нагласата в отбора, промени се играта и виждате, че резултатите идват. Най-лошото нещо, което виждам, са безброй счупени седалки в другия сектор. Такава вандалщина, не знам какво да кажа. И полицията трябва да вземе отношение спрямо тях. Феновете защо не стояха по дърветата? Ще чупят седалки на всеки стадион, на който отидат ли? Кои са те, че да казват? Всички трябва да се съобразяваме със "Те"?", коментира Венци Стефанов.

"Най-старите столични клубове, най-старите клубове изобщо в България. Винаги това дерби е било много оспорвано. От тук натам нещата ще се решават на футболния терен и с футболни аргументи и така трябва бъде. Аз съм доволен от съдийството, справедливо беше, въпреки че имаше отсъждания, които не ми бяха приятни".

"Новият треньор внесе самочувствие, бързина, острота, а на вратата Георги Петков внесе сигурност и спокойствие в защитата. Тези мачове се печелят с дух. Колкото по-силен дух имаш, толкова по-голям е шансът ти за победа. Чужденците на единия отбор се брояха на пръсти, в другия отбор нямаше чужденци. Вие ще кажете, че и Тумбак е чужденец в България. Търсите под вола теле. Няма чужденци в Славия, има само българи. Треньорът е повече българин от много друго треньори. Само му звъннах и той тръгна за България, без да се пазари, без нищо", завърши босът на Славия.