Чили санкционира футболистите, повикали проститутки

Играчите от националния отбор нарушили и правилата за COVID-19

Спорт
15:35 - 22 Юни 2021
1935
Чили санкционира футболистите, повикали проститутки

Редица чилийски футболисти ще бъдат глобени, след като поканиха фризьор в "балона" на Копа Америка и така нарушиха строгите протоколи, предназначени да ограничат разпространението на COVID-19, заяви Чилийската футболна федерация.

Нито един играч или длъжностно лице не е дал положителен тест за коронавирус след инцидента, но от централата признават грешката и се извиняват в кратко изявление.

"Чилийската футболна федерация и треньорският щаб на отбора признават нарушаването на "балона" на делегацията, участваща на Копа Америка - неразрешеното влизане в хотела на фризьор, който не е трябвало да бъде в контакт с играчите, въпреки отрицателния резултат от PCR теста. На замесените ще бъдат наложени финансови санкции. Съжаляваме за ситуацията и информираме, че всички членове на делегацията са преминали отрицателен тест за коронавирус в събота, 19 юни", се казва в изявление на футболната федерация.

Преди мача с Боливия фризьор е пристигнал в хотела на националния отбор, за да подстриже Гари Медел и Артуро Видал. Също така някои чилийски медии твърдят, че шестима играчи от националния отбор са поканили проститутки в стаите си, където са имали "тайно" парти. Организаторите на турнира заявиха, че Копа Америка 2021 ще бъде "най-сигурното спортно събитие в света".