Чистата като сълза Елена Йончева: В България корупцията е навсякъде!

"Хората не вярват в институциите и че държавата може да ги защити", твърди лидерът на листата на БСП

Новини
14:37 - 27 Април 2019 (обновена)
8675
Чистата като сълза Елена Йончева: В България корупцията е навсякъде!

"Европа не само ни чува, тя ни вижда и ни казва, че в България има авторитарна и криминална власт. Казва ни, че в държавата няма разделение на властите, а прокуратурата е зависима. Казва ни, че най-вероятно няма да ни приемат в Шенген и това не е изненада", заяви водачът на листата на "БСП за България" Елена Йончева пред журналисти в Чирпан във връзка с продължаващия мониторинг върху страната ни от страна на ЕК.

Тя коментира, че в доклада на Европейската комисия от месец февруари се казва, че 2/3 от корупционните сделки, свързани с видни политически личности в България, не се разследват.

"Корупцията е една от причините за бедността в България и продължаването на мониторинговите доклади означава, че властта у нас не се справя. Това е присъда за тази власт", категорична бе Елена Йончева.

Водачът на листата на левицата бе категорична, че хората не вярват в институциите, че държавата може да ги защити.

Според нея не може един млад човек, който завършва образованието си и взима 500 лв. заплата, да вижда развитието си тук.

"В общините се създават феодални системи и за да просперира един човек, трябва да бъде близък до властта. Това не е Европа, където всеки може да разчита на знанията и опита си", коментира още Елена Йончева.

По-рано през деня кандидатите за евродепутати посетиха най-стария манастир в Европа "Св. Атанасий" в с. Златна ливада и направиха дарение на Център за настаняване от семеен тип за младежи с увреждания в Чирпан.