Чистка на служители в Столична община

325 служители са освободени, има епидемия от доброволно напуснали

Новини
10:40 - 11 Април 2024
2200
Чистка на служители в Столична община

Георги Георгиев, общински съветник от групата на ГЕРБ-СДС заяви, че с председателя на финансовата комисия се опитват да получат информация през последните месеци колко хора са освободени от Столична община и колко е струвало това на софиянци.

"Помните Терзиев заяви, че няма да има чистка, обаче резултатите са по-различни - 325 служители са освободени, има епидемия от доброволно напуснали, както в Столична община, така и в районните администрации", каза той.

По думите му това е струвало на софиянци над 1 милион лева обезщетение за заплати. Георгиев заяви, че информацията е видна от отговора на кмета за това колко хора той е освободил - 110 души. "Около 730 хиляди да е струвало само освобождаването на служители от Столична община, това означава, че 10% от служителите в общината са освободени", каза Георгиев. 

Според него над 10% са освободени служителите и в районните администрации. "Кметът на Илинден, когото граждани издирват, докато бе в отпуска, болничен и прочие, е освободил 20 души за 70 000 лева", каза Георгиев.

"Най-притеснителното за нас е, че извън ръководния състав работата си губят хората, които са назначени много преди ГЕРБ - хора, които щяха да помагат на общината и виждаме сега, че няма кой да подготвя докладите, виждаме неграмотно върнати доклади", каза той.