Чистката продължава: Корнелия изгони Гуцанов от БСП-Варна

Снеха политическото доверие от областния председател заради "незадоволителни резултати"

Новини
16:09 - 15 Юли 2019
6647
Чистката продължава: Корнелия изгони Гуцанов от БСП-Варна

Ръководството на БСП изненадващо взе решение да свали политическото си доверие от градския председател на партията във Варна Борислав Гуцанов. Това обяви лидерът на партията Корнелия Нинова след изнесеното заседание в морската столица на Изпълнителното бюро на БСП.

Мотивите за решението са състоянието на градската структура на БСП в крайморския град, незадоволителното представянето на последните местни избори и остри противоречия в организацията. Временно изпълняващ длъжността председател на БСП-Варна ще е Христо Боев. Нов постоянен председател ще бъде избран в началото на септември.

Борислав Гуцанов вече не е начело на БСП-Варна. Лично Корнелия Нинова отиде в морската столица, за да го детронира

Гуцанов минаваше за един от най-близките до Сергей Станишев хора в левицата. Той има сериозно икономическо влиявие в морската столица, а преди години бе арестуван в разгара на МВР-акцията "Медузите". Недоказани слухове и публикации в жълти медии го свързват с контрабандата и с популярен местен бизнесмен с прякор Дънката.

Корнелия Нинова съобщи още, че от Варна БСП започва национална кампания за допитване към местните жители за проблемите и важните въпроси в тяхната община. Мнението на хората щяло да се вземе под внимание преди да бъдат обявени кандидат-кметовете на БСП.