Членове на ГЕРБ скочиха на МВР за неправомерно задържане преди изборите

Новини
21:46 - 31 Януари 2022
3345
Членове на ГЕРБ скочиха на МВР за неправомерно задържане преди изборите

Членове на ГЕРБ от община Кирково осъдиха МВР за неправомерното си задържане през месец юли 2021 г. Това съобщи във Фейсбук областният координатор на ГЕРБ и бивш председател на НС Цвета Караянчева.

"Административният съд в Кърджали се произнесе в полза на Хюсеин Садък, Митко Хатибов и Шукри Вели, които бяха показно арестувани от полицията, обискирани, изведени с белезници, подложени на натиск от органите на реда и принуждавани да подписват протоколи за неучастие в предизборната кампания за 46-то Народно събрание. Случаят стана нарицателен за репресивната политика на вътрешния министър Рашков по отношение на ГЕРБ. Тримата потърсиха правата си в съда, който постанови, че задържането им е незаконно, пише още Караянчева.

"Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. МВР е осъдено да плати разноските по приключилите дела. От тук нататък тримата пострадали ще заведат искове срещу МВР за нанесени неимуществени вреди. Междувременно справедливостта възтържествува и по отношение на инж. Иван Гавазов - съдът го възстанови на поста директор на Областното пътно управление в Кърджали, след като служебното правителство на Радев го отстрани миналата година по донос срещу него", допълва Караянчева.