ЧРД, товарищ Путин! Взрив разцепи Кримския мост (СНИМКИ)

Запалила се е цистерна с гориво, която е била част от железопътна композиция, твърди руската пропаганда

Новини
09:20 - 08 Октомври 2022
10462
ЧРД, товарищ Путин! Взрив разцепи Кримския мост (СНИМКИ)

Силен взрив нанесе тежки поражения върху Кримския мост над Керченския пролив (свързващ анексирания от Русия полуостров с Таманския полуостров в Краснодарския край). 

По официална информация, запалила се е цистерна с гориво, която е била част от железопътна композиция. От появилите се клипове от инцидента се вижда, че част от моста е паднала. Местното издание Kerch.fm съобщава, че във водата са паднали няколко участъка от пътното платно - това, по което става движението от Таман към Крим.

ЖП линията също е фатално увредена.

Естествено, официалната версия е авария, като никъде не се споменава евентуална атака от украинските военни сили.

Иначе уникалният зенитно-ракетен комплекс "С-400", който трябваше да пази този мост и да гарантира небето над завладените територии, стелт руските изтребители СУ-57 и руските лазерни оръжия "Пересвет" явно са били в почивка по случай юбилея на Владимир Путин.

"В 6.05 апаратурата показа фалшива заетост на жп релсите на железопътната част на транспортния преход над Керченския пролив. Цистерна с гориво се запали в края на влакова композиция. Локомотивът и част от вагоните са докарани до гара Керч (в Крим). Аварийните екипи работят и се установяват причините за аварията", се казва в съобщение на официалните власти в Крим.

Движението по моста е преустановено. Олег Крючков, съветник на ръководителя на анексирания Крим, заяви, че арките, под които минават корабите под моста не са повредени и движението на плавателни съдове не е спряно. В момента се подготвя за пускане фериботна връзка, която да замести моста.