Чудо: Българка оцеляла при стрелбата в Хайделберг

Новини
20:05 - 24 Януари 2022
5856
Чудо: Българка оцеляла при стрелбата в Хайделберг

Трима ранени и един починал след стрелба в университета в германския град Хайделберг. Стрелецът също е загинал.

По информация на Генералното ни консулство в Мюнхен няма ранени българи при инцидента. От консулството които следят случващото се и са в контакт с германските власти. Мотивът, който разглежда полицията е амок, като изключва основата да е религиозна или политическа.

Оказва се, че и българка е била в залата по време на стрелбата. Тя е добре, но е в шок и не е в състояние да разкаже за случилото се.

Около обяд по време на лекция в университетска аула, стрелецът започва да стреля. След това напуска залата и се самоубива. 

„Доколкото разбрах, в залата е имало българска студентка, която, за щастие, не е ранена, но предполагам тя и всички нейни колеги са преживяли особено голям стрес. Хайделберг е доста известен академичен град. Тук е най-старият университет в Германия.

Хората са спокойни и обстановката не предразполага наличието на подобни индивиди, но няма как да се застраховаме от такова нещо“ заяви студентът в Хайделберг Красимир Димитров.

Органите на реда смятат, че извършителят е само един и няма други замесени.

„Все още не можем да кажем колко сериозно е състоянието на пострадалите. Мотивите на извършителя също засега са неясни“, заяви говорителят на полицията в Манхайм Патрик Кнап.

Според местни медии извършителят е носел повече от едно оръжие и той самият е бил студент. Все още няма и информация за националността на жертвите.