Чудо! Боби Михайлов спря да пие

Шефът на БФС не близва от месец, лекарите го уплашили с диагноза алкохолен хепатит

Спорт
11:00 - 05 Октомври 2019
12912
Чудо! Боби Михайлов спря да пие

Шефът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е спрял да пие алкохол заради здравословни проблеми, научи Lupa.bg от чиновници във футболната централа. От близо месец някогашният вратар и настоящ президент на БФС не близва никакъв алкохол.

Ако се вярва на мълвата, която обикаля коридорите на футболната централа, Михайлов спрял да надига чашата с уиски, тъй като бил уплашен от лекари от ВМА. Футболният бос си направил изследвания заради честите здравословни проблеми, които го съпътстват напоследък. Резултатите били кошмарни – казват, че Михайлов имал стеатоза на черния дроб и му била поставена диагноза „алкохолен хепатит”.

Заради това лекарите категорично забранили на Боби Михайлов всякакъв алкохол, даже и бирата. Бившият вратар засега няма да се подлага на оперативно лечение, но поне до Нова година не трябва да близва и капка „огнена” течност.

Проблемите на Боби Михайлов с алкохола са публична тайна, през последните няколко години шефът на БФС неведнъж е бил засичан порядъчно пиян даже на официални събития. В края на 2018 г. Михайлов замалко да припадне на пресконференция в Белград за общата кандидатура на България, Сърбия, Гърция и Румъния за европейското първенство по футбол през 2028 г. Тогава Боби напусна пресконференцията преждевременно, докато премиерът Бойко Борисов държеше реч. Михайлов обясни по-късно, че е получил схващане на крака, но малцина вярват, че той е бил трезвен.

Боби Михайлов спря да се налива с алкохол, след като лекарите го уплашиха

Пиянството на Боби Михайлов не е прецедент за шеф на футболния съюз. Предшественикът на вратаря на този пост – покойния Иван Славков – Батето, също забавляваше спортната аудитория „на градус”. За разлика от Михайлов обаче, Славков никога не се излагаше публично.