ЧУДО! Ливърпул спечели, Жота наказа бившия си отбор

Шампионите догониха Ливърпул, Салах с отменен гол

Актуални новини
08:28 - 16 Март 2021
2052
ЧУДО! Ливърпул спечели, Жота наказа бившия си отбор

Отдавна на практика бившият шампион Ливърпул взе ценен успех с 1:0 при гостуването си на Уулвърхямптън в мач от 28-ия кръг на Премиър лийг. Червените се изкачиха на 6-о място в класирането, настигайки градския си съперник Евертън.

По ирония на съдбата домакините пропуснаха своя най-добър шанс да се разпишат в 45-ата минута, когато Рубен Невеш не уцели вратата. Секунди след това перфектна контра на Ливърпул завърши с гол. Салах и Мане разиграха с едно докосване, а Руи Патрисио не реагира достатъчно добре при удара на сънародника си Жота и топката се озова в мрежата му. 

В началото на втората част юношата на Ливърпул Конър Коуди имаше възможност да вкара гол на родния си клуб, но стреля неточно с глава. Ливърпул се стремеше да държи топката и да държи "вълците" далеч от вратата на Алисон.

В 86-ата минута Салах вкара втори гол за Ливърпул, но той беше отменен заради засада. Стражът на домакините Руи Патрисио пък пострада след сблъсък с Коуди и не можа да продължи. Това наложи прекъсване на играта за около петнайсетина минути, докато португалецът получи медицинска помощ, преди да бъде изнесен от терена на носилка. 

В оставащото време до края Салах стреля в аут от отлична позиция, а домакините така и не намериха начин да застрашат вратата на Алисон с изключение на слаб удар на резервата Фабио Силва, който всъщност не уцели топката с глава, а с рамо.