Чудо: Освежават подлеза пред Централна гара – София

Предвижда се цялостно обновление на зоната

Новини
09:06 - 04 Октомври 2024
3004
Чудо: Освежават подлеза пред Централна гара – София

До края на месец октомври 2024г. влиза в сила нов план за обновление и безопасност на подлеза “Ротондата” пред Централна гара – София.

Планът е изготвен от Столичната община, заедно с администрацията на район “Сердика” и кмета на района Момчил Даскалов. Целта е да се решат проблемите, които от години са факт в подлеза - да се подобри инфраструктурата и да се създаде по-безопасна и привлекателна градска среда. Планът е част от по-широка стратегия за развитието на бул. “Княгиня Мария Луиза” и “Предгаров площад”.

Предвижда се цялостно освежаване на зоната, премахване на течовете, измазване, пребоядисване и подмяна, ремонт и доизграждане на осветлението в целия подлез, каза пред Радио София кметът на район “Сердика” Момчил Даскалов.

„Трафикът, който минава оттук е изключително малък, няма търговски интерес и мястото пустее. Нашата цел е да създадем един хъб, който да бъде за културния дейности, събития, фестивали, защото мястото има невероятен потенциал. Логистиката му е отлична“, каза Даскалов.

Ще бъде осигурена охрана и видеонаблюдение.

Някои от основните дейности вече са в процес на реализация. Очаква се до края на годината освежителният ремонт да бъде завършен, посочи Момчил Даскалов.