Чудо по Коледа : В София отваря врати нова детска градина

Тя се намира в Студентски град и е най-голямата до момента

Новини
09:09 - 12 Ноември 2023
21864
Чудо по Коледа: В София отваря врати нова детска градина

За Коледа се очаква да отвори врати най-голямата нова детска градина в София, която се изгражда по програмата за строителство на детски градини и училища на кмета Йорданка Фандъкова. Тя е с номер 190 и се намира в Студентски град. Капацитетът й е 250 места, като по този начин се преодолява недостига на места в детско заведение за децата между 3 и 6 години в района Студентски, подчерта столичният кмет.  

"Готови са три сгради на детски градини. Те са в районите „Витоша“, „Връбница“ и „Красно село“. В момента строим 22 нови сгради на детски градини и ясли, като една от тях е 190 детска градина в район „Студентски“. Тя е за 15 групи и се очаква за Коледа да посрещне 250 деца." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта на място заедно с районния кмет Петко Горанов.

"Новата сграда на детската градина е в кв. "Малинова долина". Тя разполага с просторни занимални, спални помещения, 4 зали за спорт и изкуство, детски площадки за всяка група, спортна площадка на открито, плувен басейн и опитно поле на двора за отглеждане на билки и подправки. Много деца ще започнат своя образователен път оттук, надяваме се за Коледа детската градина да посрещне децата" – каза кметът на район „Студентски“ Петко Горанов. "Да края на годината се предвижда да бъдат завършени общо 10 нови сгради на детски градини" – заяви кметът на София Фандъкова.